ALMİRA TOY PARK RESTORANDA AHİ SOFRASI « Kırşehir Gerçek Gazete

14 Ekim 2024 - 10:51

ALMİRA TOY PARK RESTORANDA AHİ SOFRASI

ALMİRA TOY PARK RESTORANDA AHİ SOFRASI
Son Güncelleme :

14 Ekim 2024 - 13:51

ALMİRA TOY PARK RESTORAN’DA AHİ SOFRASI

Kırşehir’deki Almira Toy Park Restoran’da yaşadığımız lezzet dolu deneyimi paylaşmak istiyorum. Anadolu’nun kalbinden, Ahi kültürünün izlerini taşıyan “Ahi Sofrası” menüsüyle tanıştık.

Başlangıç olarak sunulan patlıcanlı ayran çorbası, müthiş bir lezzetti ve tadı damağımızda kaldı.

Ana yemekte, sunumu kiremitte yapılan patlıcan yatağında lokum gibi et, tam anlamıyla bir başyapıttı. Etin yumuşaklığı ve közlenmiş patlıcanın nefis lezzeti, her bir lokmayı bir şölene dönüştürdü. Yanında servis edilen çıtlık salatası ise adeta doğanın tazeliğini masamıza getirdi. Mevsiminde toplanan ve halk arasında yöre yöre çıtlık, kara gıcı gibi isimlerle anılan doğal otların buluşmasıyla oluşan bu salata, damakta unutulmaz bir iz bıraktı.

Tatlı olarak tercih ettiğimiz tahinli kabak tatlısı ve fırında sütlaç, yemeğin mükemmel bir finali oldu. Özellikle fırında sütlacın kıvamı ve tadı, bizi çocukluğumuza, anneannelerimizin ellerinden çıkan lezzetlere götürdü.
Almira Toy Park Restoran, Ahi Sofrası menüsüyle bize yalnızca bir yemek değil, adeta bir kültür mirası sundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.